onsdag den 26. september 2007

Pressemeddelelse fra WFD om Døves Internationale Dag



PRESSEMEDDELSE

Den 22. September 2007

Verdensdøveforbundet (WFD) opfordrer det internationale døvesamfund til at fejre den international døvedag d. 29. September 2007 og den internationale døveuge i ugen den 23.-28. September 2007!

WFD opfordrer det internationale døvesamfund og i særdeleshed dets Ordinære Medlemmer (OM’ere) til at holde en international døvedag og international døveuge ved at fejre jeres nationale tegnsprog, ved at oplyse samfundet om tegnsprog og Døves sproglige rettigheder og benytte lejligheden til at sætte gang i de igangværende kampagner rettet mod lovgivningen. Endvidere håber WFD, at OM’erne vil samarbejde med medlemmer i Folketinget/regeringen om at få ændret den nationale lovgivning – hvis der er behov herfor – således at den FN’s handikapkonvention kan blive ratificeret (for yderligere information, se www.un.org/esa/socdev/enable/conventioninfor.htm). Det er meget vigtigt at rette politikernes, de offentlige myndigheder og samfundsborgerne opmærksomhed ved at fremvise Døves bedrifter såvel som at sætte fokus på døvesagen.

Gennem den samme periode vil det canadiske døveforbund (CAD) arrangere globale demonstrationer fredag d. 28. September 2007 for at støtte tegnsprog og døve børns ret til at få skolegang.

I mellemtiden vil det amerikanske døveforbund (NAD) holde en ”Celebrate ASL day” (en tegnsprogsdag) fredag den 28. September 2007. Arrangementet understøtter også WFD’s objektive mål, hvoraf den ene i særdeleshed fokuserer på menneskerettigheder gennem tegnsprog.

Den 29. September 2007 vil det mexicanske døveforbund også holde international døvedag med en demonstration med fokus på døves menneskerettigheder.

WFD opfordrer alle andre OM’ere til at holde international døveuge og international døvedag for at formidle viden om tegnsprog og for at fremme sproglige rettigheder!

Ingen kommentarer: